Ar fi perfect dacă patrupedul tău ar putea vorbi, nu? Ar putea să îţe spună cum se simte, la ce se gândeşte şi poate chiar ţi-ar dezvălui unele secrete ale vieţii.

Câinele tău se exprimă prin comportament, iar asta ar putea fi o problemă în momentul în care semnele date de acesta sunt atât de subtile încât ori nu le observi, ori gâseşti mai mult de o semnificaţie pentru ele.

Următoarele rânduri te-ar putea ajuta să-ţi dai seama când trebuie să stai liniştit sau când e nevoie să-ţi duci de urgenţă prietenul la medicul veterinar…

1. Vomită sau are diaree
Exact ca în cazul nostru, şi burticile câinilor se pot supăra. De cele mai multe ori nu e nimic serios, dar poate fi un semn şi pentru lucuri foarte serioase, cum ar fi otrăvirea. Cu atât mai mult cu cât în materiile fecale idenitifcăm şi ceva sânge. Oricum, în astfel de situaţii e bine să ajungi cu căţelul la veterinar.

Sursă: @messyartist

2. Câinele este inactiv
În general un câine sănătos este foarte activ, cu chef de joacă ori chef de alergătură sau orice altceva a fost învăţat să facă pentru a-şi consuma energia. Însă, cum dormitul este în aceeaşi măsură printre cele mai mari distracţii pentru un câine, lipsa de activitate poate fi greu de observat, mai ales dacă nu eşti foarte atent la comportamentul prietenului tău patruped. Oricum, lipsa de interes pentru jocuri sau alte obiceiuri distractive care-l atrăgeau de obicei, poate fi un semn concret de boală.

3. Urinări excesive
Este în mod cert un semn că trebuie făcută o vizită la veterinar dacă patrupedul tău urinează simţitor mai des decât de obicei şi dacă de obicei îl ţii în casă, iar el e învăţat să-şi facă nevoile afară, dar totuşi apar accidente prin casă, e clar că are o problemă!

4. Bea prea multă apă
În medie, un câine ar trebui să bea aproximativ 30g de apă pe zi pentru fiecare kilogram din masa sa totală. Media creşte considerabil în perioadele foarte călduroase, însă, dacă observi o creştere considerabilă a cantităţii de apă pe care câinele tău o consumă zilnic, este nevoie să faci o vizită la veterinar pentru a te asigura că nu sunt probleme.

5. Îşi mişcă capul brusc în mod repetat
E clar că orice câine este deosebit de drăgălaş când îşi înclină brusc capul, însă dacă acest lucru se repetă în mod obsesiv şi pe perioade de timp ciudat de lungi, sunt şanse mari să existe o problemă.

Sursă: Carli Davidson

6. Mirosuri ciudate
Când vorbim despre mirosuri ciudate ne referim atât la mirosul respiraţiei cât şi la mirosul corpului în general. Este indicat să-ţi miroşi câinele constant pentru a putea stabili un miros care îi este specific şi, evident, pentru a putea identifica mai uşor eventualele modificări ale mirosurilor. Când se schimbă, trebuie să te asiguri că e totul ok, făcând o vizită la veterinar.

7. Stare de oboseală şi respiraţie greoaie
Dacă ţi se pare câ prietenul tău oboseşte mult mai uşor ca de obicei şi respiră foarte greu, este clar că e un semnal de alarmă. Putem vorbi de o răceală sau de vreo problemă respiratorie mai gravă.

1 COMENTARIU

  1. De cand tiganii au ajuns mari domni sa mearga la munca cinstita si sa lase bietele animale si asa batute de soarta in grija persoanelor competente si care stiu sa se comporte cu animalele atit meseria de hingher cat si si a celor se la Politia Locala ar trebui desfiintata sint inutili si fara rost

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.