8. Anxietate ridicată şi iritabilitate
Orice fiinţă devine iritată când nu se simte bine, iar câinii nu fac excepţie. Detaşarea, latratul excesiv sau iritabilitatea generală ar trebui să fie indicii clare pentru tine că prietenul tău are o problemă.

9. Agresivitate crescută
În general eşti tentat să consideri normale unele ieşiri nervoase ale câinelui tău, însă atunci când acestea apar tot mai frecvent, eşti obligat să iei atitudine, pentru că e posibil să vorbim de probleme destul de serioase.


S-AR PUTEA SĂ-ŢI PLACĂ: De ce să nu-ţi sperii câinele cu vuvuzela (VIDEO)


10. Interes scăzut pentru mâncare şi apă
Hrana este un motivator mare pentru câini, iar faptul că nu prea mai este aşa încântat când îl serveşti e un semnal de alarmă. Acelaşi lucru putem spune şi când vine vorba de consumul de apă. Dacă ţi se pare că mănâncă puţin sau nu consumă câtă apă trebuie, este timpul să porţi o discuţie cu veterinarul.


RECOMANDAT: Ce păţeşte o divă care nu curăţă după căţelul ei (VIDEO)


11. Pielea uscată, răni, umflături
Dacă ai petrecut mult timp cu câinele tău şi l-ai mângâiat îndeajuns de des, sigur îţi dau seama când pielea lui e uscată. Includem aici şi nasul uscat. Aceste tipuri de deficienţe intră totuşi în categoria celor care nu ar fi trebuit precizate aici, pentru că sunt genul de efecte care te trimit la veterinar chiar şi dacă eşti cel mai neglijent stăpân de câine din istorie. Totuşi, e bine să ne asigurăm.

12. Ochi uscaţi sau prea lacrimogeni, roşii
Câinii pot face infecţii oculare foarte uşor, aşa că trebuie să faceţi verificări frecvent cu privire la acest aspect. Oricând ochii sunt roşii şi uscaţi, ori prea des lăcrimaţi, sau poate chiar globul ocular e umflat, este clar că trebuie să ajungi cu prietenul tău urgent la un veterinar.

Sursă: organic-pet-digest.com

13. Burtica umflată
Nu, nu vorbim de momentele în care mănâncă foarte multe grasimi şi are burtica umflată, ci de momentele în care ea e umflată chiar şi dacă prietenul tău nu a mâncat mare lucru. La câini, balonarea poate fi mortală, deci este ceva pentru care trebuie să ajungi la veterinar urgent!

14. Dificultăţi la mers, la ridicat de jos, la coborât scări
Una este să fie obosit, alta e să nu se poată ţine pe picioare. Nu este o chestie specifică câinilor, indiferent de rasă, deci dacă îl vezi că e prea împiedicat, cade pe scări, se ridică foarte greu de jos inclusiv când are motive să o facă brusc, înseamnă că are o problemă.

Sursă: cutedaily.com

15. Urechile şi nasul, mai calde decât de obicei
Dacă ajungi să simţi că nasul sau urechile prezintă temperaturi mai ridicate decât de obicei, este bine să măsori temperatura corpului prietenului tău cu ajutorul unui termometru.

1 COMENTARIU

  1. De cand tiganii au ajuns mari domni sa mearga la munca cinstita si sa lase bietele animale si asa batute de soarta in grija persoanelor competente si care stiu sa se comporte cu animalele atit meseria de hingher cat si si a celor se la Politia Locala ar trebui desfiintata sint inutili si fara rost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here