O fotografie cu un câine cu lacrimi în ochi, ajuns într-un adăpost pentru animale fără stăpân, a impresionat o lume întreagă.

Foarte mulţi căţei nevinovaţi sunt în pericol în fiecare moment în lumea întreagă. Anual, aproape patru milioane de câini ajung în adăposturi şi circa o treime dintre ei sfârşesc eutanasiaţi. Multe adăposturi sunt neputincioase în faţa supraaglomerării şi a legilor care duc căţeii în faţa acestor destine crunte.

Iar câinele din povestea noastră a fost aproape să trăiască această soartă.

Asociaţia HPHS (High Plains Humane Society) vizitează adăposturile pentru a fotografia căţeii aflaţi în situaţii critice, în vederea adoptării sau salvării lor de la eutanasiere.

Un câine cu lacrimi în ochi a impresionat o lume întreagă

Într-una dintre misiunile lor, cei de la HPHS au ajuns la adăpostul de animale al oraşului Portales, din statul american New Mexico. Acolo au surprins un moment care avea să impresioneze o lume întreagă.

Fotograful a surprins o căţeluşă uitându-se lung de după gratiile cuştii în care se afla, având lacrimi în ochi. Fotografia sfâşietoare a fost postată pe pagina de Facebook a asociaţiei, stârnind emoţii puternice în rândul internauţilor.[sursa]

câine cu lacrimi în ochi
Momentul sfâşietor în care un câine cu lacrimi în ochi a fost fotografiat după gratiile cuştii sale

Stând cu spatele la perete şi cu lăbuţele pe gratii, căţeluşa avea o privire care trăda o tristeţe de nedescris. Părea învinsă, neputincioasă. De asemenea, lacrimile din ochii săi închegau o imagine de-a dreptul tragică.

Studiile au arătat că patrupezii nu produc lacrimi atunci când sunt trişti. Cu toate acestea, atunci când un lichid le curge din ochi, cel mai probabil înseamnă că ceva este în neregulă. De obicei, câinii scâncesc atunci când sunt trişti.

În ciuda faptului că această căţeluşă nu plângea din cauza situaţiei sale, privirea ei spunea totul. Avea nevoie de ajutor, cât mai repede.

Căţeluşa a fost adoptată în aceeaşi zi

Imaginea a stârnit atâta emoţie, încât în aceeaşi zi în care imaginea a fost postată pe pagina asociaţiei HPHS, sute persoane din întreaga regiune au sunat pentru adopţia căţeluşei.

În cele din urmă, căţeluşa a fost adoptată, iar acum este fericită la o nouă locuinţă. Acea faţă tristă, având lacrimi în ochi, s-a schimbat total. Este minunat atunci când astfel de poveşti dramatice se încheie cu bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.