Pigcasso, cunoscut ca porcul care pictează, este un porc de 700 de kilograme din Africa de Sud, al cărui talent este să picteze, iar tabolurile sale s-au vândut pentru sute de mii de dolari în toată lumea.

Pigcasso, al cărui nume provine, în mod evident, de la celebrul Pablo Picasso este cel mai cunoscut pentru faptul că este primul artist non-uman care a organizat propria sa expoziție de artă și pentru că a colaborat cu producătorul de ceasuri Swatch pentru a proiecta ceasul său ediție limitată Flying Pig din anul 2019.

porcul care pictează
Pigcasso, porcul care pictează este un artist foarte apreciat

Pigcasso, porcul care pictează, a fost salvat de la tăiere

Pigcasso este o femelă care s-a născut în aprilie 2016, într-o mare fermă de porci din Africa de Sud. Urma să aibă cursul firesc pentru porcii de fermă, adică acela de a creşte la proporţii mari şi a fi sacrificată. Însă soarta a avut alte planuri pentru ea.

Pigcasso a fost salvată de la tăiere în acelaşi an în care s-a născut, de către Joanne Lefson, o activistă pentru drepturile animalelor, care i-a oferit o fermă ca adăpost. Joanne a observat că Pigcasso avea o afinitate pentru pensule și culori și i-a oferit oportunitatea de a-și exprima creativitatea.

Pigcasso are un atelier special amenajat în ferma unde trăiește, unde are la dispoziție pensule, culori și pânze de diferite dimensiuni. Ea alege singură ce pensulă și ce culoare să folosească, în funcție de starea ei de spirit și de inspirație. Ea pictează cu pensula în gură, mișcându-și capul și corpul în diferite direcții. Stilul său este abstract și colorat, şi se poate spune că este inspirat de mediul său natural.

Pigcasso a devenit un fenomen internațional, având expoziții în orașe precum Cape Town, Berlin, Londra sau Paris. Tablourile sale se vând între 15.000 și 100.000 de randi, adică între 900-6.000 de dolari, iar banii obținuți sunt folosiți pentru a susține ferma și alte cauze umanitare sau ecologice.

Câteva dintre tablourile lui Pigcasso

Pigcasso a primit și recunoaștere oficială ca artist, fiind înregistrat la Autoritatea Sud-Africană pentru Drepturi de Autor.

Pigcasso este un exemplu extraordinar de inteligență și sensibilitate animală, care demonstrează că arta nu are limite sau bariere. Pigcasso ne invită să privim lumea prin ochii săi și să apreciem frumusețea și diversitatea naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.