Un câine husky a salvat un cartier întreg de la un adevărat dezastru. Kobe, un câine din Philadelphia, SUA, a devenit erou în cartierul lui după ce a detectat o scurgere de gaz care ar fi putut duce la o explozie devastatoare.

Povestea lui Kobe a fost relatată pe Instagram chiar de stăpâna lui, Chanell Bell. Ea a povestit că cu câteva zile înainte de Crăciun, a tot văzut cum Kobe, câinele în vârstă de patru ani, tot sapa într-o groapă din curte. S-a gândit că ceva nu e în regulă, mai ales că înainte cu câteva săptămâni avusese problema cu gazul și cu centrala. Femeia a cumpărat un detector de gaz, a făcut verificări în casă dar nu a găsit nimic neobișnuit.

Cu toate acestea, în 21 decembrie, când l-a văzut pe Kobe că săpa din nou în curte, s-a dus să verifice și acolo și aparatul a detectat scurgerea de gaz.

Kobe, un câine husky a salvat un cartier de la o explozie devastatoare

Echipajele chemate la fața locului au lucrat trei zile pentru a repara conducta. Lucrătorii au spus că o simplă aprindere a luminii ar fi putut duce la o situație devastatoare, iar întreaga casă ar fi putut sări în aer.

„[A fost] cu adevărat, cu adevărat uimitor. Sunt atât de recunoscătoare – recunoscătoare lui Dumnezeu, recunoscătoare lui Kobe. Da, Crăciun fericit tuturor.”, a spus Bell, care a arătat imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede cum Kobe săpa în curte, precum și cu echipajele de intervenție care lucrau.

Compania de utilități de gaz din Philadelphia a spus că acum locația este sigură și că va introduce mercaptan în gazul natural pentru a-i da un miros care să îl facă detectabil.

După această întâmplare, povestea lui Kobe s-a viralizat. Oamenii au apreciat inteligența lui și faptul că Chanell Bell a fost atentă la semnalele pe care el le dădea.

„Acest câine a salvat vieți. Dați-i o medalie.”, a scris o persoană, în timp ce alta a sugerat că povestea ar putea fi relatată într-o carte pentru copii, în care Kobe să fie eroul principal. Bell a fost de acord cu sugestia, așa că în 10 ianuarie ea a publicat o carte intitulată Câinele care a salvat casa înainte de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.