Ştim cât de fericiţi sunt căţeii atunci când îşi revăd stăpânii, indiferent dacă revin de la muncă sau după o absenţă mai lungă. Însă acest câine din Ucraina a oferit unul dintre cele mai frumoase momente de acest fel.

Această scenă de fericire pură s-a petrecut și în Ucraina, acolo unde Belyi, un husky siberian, a stat cuminte între ruinele locuinţei, care distrusă de bombardamentele rusești. Căţelul şi-a aşteptat stăpânii care au fost nevoiți să îl lase în urmă atunci când au fugit din calea războiului.

Oamenii s-au întors după animăluțul lor, având în suflet speranța că îl vor găsi în viață. Iar acest lucru s-a întâmplat.[sursa]

Un câine credincios din Ucraina şi-a aşteptat familia între ruinele casei

Familia căţelului a fost nevoită să fugă din Ucraina la începutul războiului, însă a revenit acasă după circa patru luni. Surpriza a fost uriașă când membrii familiei au dat peste Belyi, animalul lor de companie în vârstă de nouă ani, care a stat cuminte în același loc, așteptându-i.

Stăpânii patrupedului au spus că Belyi a rămas singura bucurie lăsată în urmă și regăsită, restul fiind distruse.

Nu a mai rămas nimic din orașul Hostomel. Ne-am trezit în mijlocul groazei, iar în graba noastră disperată a trebuit să facem o alegere crudă şi l-am lăsat pe Belyi acasă. Este o minune că a supravieţuit fără noi.”, a spus Katerina, stăpâna căţelului.

Imaginea cu Katerina Titova fugind de un atac aerian rusesc de mână cu fiica sa de cinci ani, Tajisia, a făcut înconjurul lumii în luna martie. 

Katerina a fugit împreună cu fiica sa, în urma bombardamentelor

Cele două au scăpat împreună cu soțul ei, Olexandr, în vârstă de 35 de ani, și cu fiul lor, Makar, în vârstă de zece ani. Familia a rămas cu prietenii în Vinnitsia, în centrul-vestul Ucrainei, până când a fost în siguranță să se întoarcă, după ce Rusia și-a retras forțele.

Îmbrățișându-l pe Belyi și hrănindu-l cu un biscuite, Katerina Titova a mărturisit: „Întotdeauna am vrut să ne întoarcem. Este casa noastră. Războiul este departe de a se termina, Putin încă ucide ucraineni nevinovați. Dar vom învinge”.

Familia Titov şi-a găsit casa distrusă. Bunurile lor erau puse în mijlocul case şi arse, iar lucrurile de valoare au fost furate de către invadatorii ruşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.