Un câine care se afla pe drumul naţional care leagă Maramureş de Bucovina a fost împuşcat sâmbătă dintr-un autoturism care circula pe şosea.

Incidentul a fost surprins la aproximativ 5 kilometri de Borşa, de un şofer care circula prin zonă.

„Doi voluntari ai asociaţiei noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani. Încă sunt în stare de şoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (MM) şi într-o curbă au văzut un Logan roşu oprit care a împuşcat mortal o căţelulă pe şosea pe un drum public, nu în pădure!!!!).Voluntarii noştri au sunat imediat la 112, însă făptaşul a luat cadavrul şi a plecat!“, este mesajul publicat pe Facebook de Asociaţia Anima Pro Terra.[info]

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 în jurul orei 14:00, dar când s-au deplasat la locul indicat au constatat că fapta nu e ilegală.

Bărbatul care a ucis câinele are 69 de ani şi este paznic de vânătoare autorizat. Acesta ar avea dreptul să împuşte câinii fără stăpâni fără să fie sancţionat.

De altfel, conform unor surse, incidentul s-a produs pe raza fondului de vânătoare.

„La 5 kilometri de Borşa, într-o curbă foarte periculoasă, am văzut acel … nu pot să îi spun om … era cu geamul deschis la maşină şi s-a auzit o împuşcătură. Copilul meu de şase ani este şocat de ce s-a întâmplat“, a povestit la Digi24 un martor la incident.

Vezi şi: Prima persoană condamnată în România pentru cruzimi împotriva animalelor

Reacţia poliţiei în cazul acestui câine împuşcat dintr-un autoturism

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, în urma verificărilor efectuate în judeţul Maramureş, a fost identificat bărbatul care a împuşcat un câine în apropiere de Borşa, pe un drum naţional.

Acesta are 69 de ani şi este cercetat penal, după ce poliţiştii au stabilit că există ”suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.