Moartea unui animal de companie drag poate fi înfiorătoare.

Amintiri frumoase, încredere deplină şi loialitate fără scopuri ascunse.

Într-un astfel de moment, singurul lucru pe care îl mai poţi face este să îţi iei adio într-un mod demn.

Acest lucru a făcut şi un departament de poliţie din Pennsylvania, SUA pentru companionul lor patruped, un ciobănesc german – câine poliţist, bolnav de cancer.

câine poliţist bolnav de cancer
Acesta este Tazer, câinele poliţist

Tazer a servit pentru poliţia Newberry Township timp de opt ani şi jumătate, ca parte a programului K9, a primit două medalii de valoare şi o medalie meritorie de serviciu.

Sergentul Chris Martinez, îngrijitorul ciobănescului german, a observat că acesta nu era în apele sale în ultima vreme şi a mers cu el la veterinar.

Din nefericire, câinele nu suferea de o boală minoră. Avea un picior rupt şi cancer osos în ambele picioare posterioare, precum şi orbire.

Medicul veterinar a fost uimit că patrupedul încă putea să îşi ducă îndatoririle până la capăt, în aceste condiţii.

„Nu a arătat simptome, nu s-a observat că ar avea cancer osos, iar această boală se manifestă vizibil. Dar Tazer a continuat să fie acelaşi” a spus medicul

O decizie dureroasă

Ulterior a fost luată decizia extrem de dificilă de a-l eutanasia pe Tazer, pentru a-i curma suferinţa deja mult prea mare, nu însă fără a-i acorda „un ultim drum”, aşa cum se cuvine.

câine poliţist bolnav de cancer

Tazer condus pe ultimul drum

Aproximativ 30 de maşini au fost parcate în afara Spitalului Veterinar din Harman, unde 70 de ofiţeri au fost prezenţi.

Sergentul Martinez a intrat alături de Tazer în cabinetul veterinar, în timp ce toţi ofiţerii şi-au prezentat salutul cu ochii în lacrimi.

Momentul emoţionant a atins sufletele tuturor celor prezenţi.

câine poliţist bolnav de cancer
Tazer, primind onorul

Chiar şi medicul veterinar, Dr. Lewis Hartman a fost puternic înduioşat:

„Respectul copleșitor pe care acești ofițeri de poliție din toate aceste departamente diferite l-au arătat … A fost o ceremonie tradițională a poliției. Faptul că Tazer a mers chiar alături de ofițerul Martinez, prin coridor în camera de examinare … Era incredibil nivelul puterii de care a dat dovadă Tazer.”

Înainte de eutanasiere, Tazer a fost hrănit cu mâncarea sa preferată cu pui, iar anunţul sfârşitului acestuia a fost făcut public prin radioul poliţiei, conform LadBible.

Într-un tribut adus pe pagina lor de Facebook, Poliţia Newberry Township a scris: 

„Cu inima grea şi cu multă tristeţe anunţăm decesul iubitului nostru K9 Ofiţer Tazer. Sănătatea lui Kaz Tazer s-a deteriorat recent, până la punctul în care trebuia să fie ajutat pentru a i se curma suferinţa.

În întreaga carieră de opt ani și jumătate, cu Sgt. Christopher Martinez, K9 Tazer s-a specializat în patrulare, detecție și urmărire a narcoticelor, K9 Tazer a asistat numeroase agenții din PA Central și a primit două medalii de Valoare, o medalie de slujbă meritorie și patru comisii principale.

Tazer a fost un adevărat războinic până la sfârșit și mulți îi vor simţi lipsa. Am dori să-i mulțumim lui K9 Tazer pentru serviciul său dedicat locuitorilor din Newberry Township și Commonwealth of Pennsylvania.

Odihneşte-te în pace K9 Tazer.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.