Imaginea cu un bărbat în apă, alături de câinele său bătrân a impresionat o lume întreagă.

Unii oameni nu înțeleg dragostea semenilor pentru animale și efortul pe care îl fac unii pentru a-și ajuta prietenii.

În urmă cu ceva timp, o fotografie cu un bărbat cu părul lung care își ținea câinele în apă a făcut înconjurul lumii.

Nu era foarte clar ce se întâmplă în cadru, dar ai fi fost tentat să crezi că acel câine doarme, se odihnește sau, în cel mai rău caz, suferă de vreo afecțiune. Din păcate, ultima variantă este cea corectă.

Aceasta este povestea unui posesor de ciobănesc german care și-a petrecut jumătate de viață alături de acel animal, până când micuțul cățel a ajuns la vârsta uimitoare de 19 ani.

Numele animalului de companie este Schoep, iar stăpânul său este John Unger.

Când Schoep era foarte mic, a fost adoptat de John. Cei doi au trăit o viață frumoasă împreună, fiind cei mai buni prieteni până când animalul a ajuns la 19 ani.

Alături de câinele său bătrân

La momentul respectiv, câinele a dezvoltat mai multe probleme de sănătate, printre care displazie și artrită.

Aceste afecțiuni se reflectau în dureri groaznice de oase pentru blândul animal și, mai mult decât atât, efectiv nu-l mai lăsau să se odihnească.

La o vârstă atât de avansată, astfel de probleme sunt destul de comune pentru un câine, dar acest argument nu însemna mare lucru pentru John.

Din acest motiv, bărbatul a petrecut mult timp în căutarea unei soluții pentru a-i alina suferința prietenului său.

câinele său bătrân
John alături de prietenul său cel mai bun, alinându-i durerea în apă

Soluția găsită a fost de a-i ușura presiunea pe picioare ținându-l în apă, pentru perioade mai îndelungate de timp. În acest timp, căţelul se putea odihni liniştit.

În mod evident, nu este deloc ușor să petreci câteva ore în apă, mai ales cât câinele tău doarme. Totuşi, John îşi iubea prea mult căţelul pentru a-l lăsa să se chinuie. Mai ales că știa că nu mai are mult de trăit.

Una dintre acele sesiuni de terapie cu câinele a fost imortalizată de un prieten al lui Unger și postată pe internet. Chiar dacă Schoep s-a stins între timp, imaginea cu cei doi prieteni în apă rămâne la fel de impresionantă.

Priviţi momentul în materialul video de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.