O asociație pentru protecția animalelor din Suceava reclamă că în ultima vreme tot mai multe animale sunt otrăvite pe străzile orașului Siret. Mai mulţi câini ucişi au fost găsiţi pe străzile oraşului.

Reprezentanții asociației „Casa lui Patrocle” au postat pe Facebook mai multe fotografii cu animale moarte, surprinse pe străzile orașului Siret.[Casa lui Patrocle]

„Ceea ce vedeți sunt trupuri de câini și de pisici care zac pe străzile din Siret. Otrăviți. Oamenii sunt indignați și revoltați și ne scriu că acțiunile de felul acesta se întâmplă regulat. S-au otrăvit și ieri câini, și de sărbători, și în toamna anului trecut, iar mai grav este faptul că au murit și animale din curțile oamenilor, deci s-a aruncat cu otravă peste garduri”, scriu reprezentanții asociației.

câini ucişi
Sursa foto: Casa lui Patrocle

Câini ucişi pe străzile din Siret

Aceștia spun că a fost otrăvit chiar și un câine cu proprietar: „Cățelul era în convulsii și în chinuri groaznice în fața porții de la brutăria veche. O doamnă l-a dus urgent la o clinică din Rădăuți, însă din păcate nu a putut fi salvat”.

Potrivit postării de pe rețeaua de socilizare, câțiva oameni din Siret vor sesiza Poliția.

De asemenea, vor duce cadavrele pentru necropsie, la Suceava, pentru a afla cauzele deceselor.

Reprezentanții asociației cer autorităților să intervină.„Anul 2020 a debutat cu un val de acte de cruzime față de animale. Vom vedea anul acesta și acțiuni concrete ale autorităților? Milioane de oameni indignați de ceea ce văd în presă sau pe rețelele de socializare, dar ce pot face mai mult decât să se revolte? În timp ce criminalii sadici, oameni care trăiesc în comunitate alături de noi, oameni care nu sunt normali nici la cap, nici la suflet continuă să își satisfacă fără grijă setea și plăcerea de a ucide deoarece nimeni nu îi pedepsește. Iar lipsa de acțiuni concrete a statului, prin organele sale competente și cu autoritate în domeniu, nu face decât să încurajeze aceste barbarii pe care le vedem zilnic”, se mai arată în postare.

Doar nişte bestii pot comite asemenea fapte!

Să sperăm că autorii vor fi prinşi şi că vor răspunde pentru faptele lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.