Chiar dacă sunt mai greu de întreţinut şi au nevoie de mult spaţiu, chiar şi cele mai mari rase de câini sunt foarte apreciate de iubitorii de animale.

Există multe rase foarte mari, deşi unele dintre acestea sunt probabil mai puţin cunoscute la noi în ţară. Site-ul Curiosityaroused.com a realizat o listă care prezintă câteva dintre cele mai mari rase de câini.

Ciobănescul caucazian

Această rasă este foarte mare, dar şi nu foarte grea, un mascul adult ajungând la 70 cm înălţime şi la aproximativ 45 kg.

Fiind câini ciobăneşti, pot fi destul de agresivi ca temperament, dar şi foarte ascultători, fiind crescuţi de ciobanii din Munţii Caucaz pentru apărarea turmelor.

Kuvasz

Este o rasă originară din Tibet, dar asociată de obicei cu Ungaria, pentru că regii maghiari i-au folosit frecvent pentru pază şi vânătoare.

Este un câine foarte mare, un adult putând ajunge la 76 cm înălţime şi 68 kg, adică de aproape două ori mai mare ca rasa menţionată anterior. Au blana albă, foarte deasă.

Mastiff-ul englez

Chiar dacă nu este cel mai înalt, acesta este cel mai greu câine din lume. Recordul absolut de greutate este deţinut de un mastiff englez pe nume Hercule, care are 127 kg.

De obicei, un mascul adult poate ajunge la 113 kg şi la 75 cm înălţime. Este o rasă docilă şi destul de afectuoasă, dar evident că un asemenea câine are nevoie de foarte mult spaţiu.

Ogarul irlandez

Slab şi agil, acest câine a fost crescut pentru a fi foarte rapid, fiind o rasă de vânătoare. Nu ezită să atace inclusiv lupii şi porcii mistreţi.

Un adult are 78 cm înălţime şi aproximativ 54 de kg, dar dimensiunea lui va fi cu adevărat intimidantă dacă se va ridica în două picioare, depăşind astfel 2 metri.

Saint Bernard

Este una dintre cele mai cunoscute rase de câini mari, fiind folosit inclusiv în misiunile de salvare montane. Poate ajunge până la 90 cm înălţime şi 90 kg şi este o rasă foarte musculoasă.

Blana este în două culori: alb şi roşcat. Acest câine este foarte blând şi va sări mereu în ajutorul oamenilor, fiind un bun protector în special pentru copii. Devine agresiv şi atacă numai atunci când stăpânii lui sunt în pericol.

Dogul german

Este cel mai înalt câine din lume, putând ajunge până la un metru înălţime şi 54 kg. Rasa are o constituţie armonioasă, elegantă, iar blana este scurtă şi lucioasă.

Este un câine perfect pentru pază, fiind protector cu copiii şi foarte devotat stăpânului său. Recordul absolut de înălţime la un câine îl deţine în prezent un dog german pe nume Zeus, care are 1,11 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.