Îţi doreşti un copil bun şi sufletist?

Pentru cei dintre noi care iubesc câinii într-atât cât să fi trecut peste momentele în care şi-au găsit articolele vestimentare preferate făcute praf sau pline de tot felul de substanţe dubioase, ar putea fi cumva dificil de înţeles cum prietenul nostru patruped poate fi un bun contribuitor la creşterea şi dezvoltarea unui copil.

Câinii au fost valorificaţi mult timp prin folosirea lor la creşterea copiilor.

Studiile din zilele noastre confirmă faptul că un copil poate învăţa de la un câine mult mai multe decât ne-am fi imaginat!

Inteligenţa empatică, abilitatea de a simţi empatie faţă de altcineva, este dezvoltată în copilărie.

Spre deosebire de IQ, cu care ne naştem, inteligenţa empatică este învăţată prin experienţele de zi cu zi şi, mai ales, prin observare.

Studiile arată că animalele de companie pot face parte integrantă în cultivarea de inteligenţă empatică la un copil.

De exemplu, câinii ajută un copil inclusiv când e vorba de a învăţa să citească.

E chiar simplu, lui nu îi pasă când este sărit un cuvânt, sau când altul este răstălmăcit, ori că lectura e prea lentă, dar faptul că este un bun ascultător face copilul să citească cu voce tare, ceea ce conduce se progres în ale cititului.

Responsabilitatea este cheia!

De asemenea, faptul că trebuie „să aibă grijă de căţel” ajută foarte mult copiii, dându-le senzaţia că au o responsabilitate în cârcă, iar asta este deosebit de important mai ales în etapele vieţii în care nevoia de a se simţi util este uriaşă la copii.

Căţelul nu poate spune că îi este foame, iar copilul trebuie să deducă din alte semne acest fapt, ceea ce, din nou, este util pentru dezvoltarea acestuia.

A fost realizat un studiu în care un eşantion de copii erau întrebaţi ce fac atunci când sunt foarte supăraţi, când au probleme, iar majoritatea acestora au spus că petrec timp cu câinele.

Ei chiar sunt acolo, orice ar fi, le simţi prezenţă negreşit şi nu te-ar putea trăda pentru nimic în lume, iar aceste aspecte contează enorm în buna dezvoltare la om.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.