Ai un câine anxios pe care trebuie să îl laşi foarte des singur acasă? Noile cercetări ştiinţifice spun că muzica clasică ţi-ar putea ajuta prietenul.

Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au realizat recent un studiu în cadrul căruia au testat proprietăţile calmante ale muzicii clasice la câini.

Practic, au fost monitorizaţi câini fără adăpost timp de 2 săptămâni, fiindu-le testat nivelul de stres pe o perioadă în care a fost linişte, iar apoi comparativ reacţiile pe fondul ascultării de muzică clasică.

Nivelul de stres au scăzut semnificativ în timpul perioadelor în care se auzea muzică clasică.

Important de reţinut este faptul că rezultatul nu este valabil pentru orice tip de muzică ori, mai ales, pentru momentele de schimbare bruscă a stilului de muzică.

Dacă muzica este emisă de un radio şi se fac schimbări bruşte de stil, nivelul de stres al câinelui tău se poate înrăutăţi. Muzica clasică nu prezintă schimbări majore de ritm, iar asta este măsura perfectă de relaxare a patrupedelor.

Aşadar, dacă prietenul tău patruped are perioade de anxietate şi e foarte supărat când este lăsat singur acasă, încearcă o variantă posibil câştigătoare: un CD cu muzică clasică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.