Patron este câinele erou din Ucraina, care a cucerit internetul în ultimele zile, datorită ajutorului impresionant pe care l-a dat soldaţilor ucraineni.

Prima dată a apărut o fotografie cu Patron pe forumul Reddit. De atunci i s-a aflat povestea, iar imaginea cu simpaticul căţel s-a răspândit în toată lumea. Acesta purta o vestă militară ucraineană special făcută pentru câini, semn că face parte din trupele armatei.[sursa]

câinele erou din ucraina
Patron, uitându-se la o mină pe care a descoperit-o

Cine este Patron, câinele erou din Ucraina

Patron, al cărui nume se traduce în română cu „Glonț”, este un căţel din rasa Jack Russell, în vârstă de 2 ani și jumătate.

Ulterior, s-a aflat că lui Patron ”îi place brânza și să găsească minele terestre rusești lângă Cernihiv, Ucraina”. De asemenea, salvatorii din Cernihiv sunt cei care au postat această fotografie. Aceştia au spus că Patron face parte din echipa pirotehnică care găsește minele îngropate în pământ.

“Faceți cunoștință cu Patron. Are doi ani. Este un suflet mare și este mascota pirotehniștilor noștri din Cernihiv. Îi însoțește mereu peste tot. Apropo, îi place brânza, așa că băieții noștri îl recompensează uneori.”, au scris salvatorii ucraineni pe Twitter.

După ce Rusia a anunțat că trupele sale se retrag din Cernihiv și Kiev, ucrainenii au găsit mine în case, cadavre şi chiar cimitire. Astfel, munca lui Patron a fost extrem de importantă.

Vizionaţi în materialul de mai jos câteva secvenţe cu Patron, câinele erou din ucraina

Informaţii despre rasa Jack Russel Terrier

Jack Russell Terrier este un câine de talie mică, având un corp îndesat și o figură dreptunghiulară, musculoasă. Înălțimea sa la greabăn este de 25-30 cm, iar circumferința pieptului în cel mai lat punct este de aproximativ 40 cm. Greutatea este de circa 5 kg – 6 kg.

Părul acestor câini este scurt – cu blana netedă, aspră sau sârmoasă, de culoare predominant albă, cu marcaje negre, roșcate sau întunecate.

Urechile acestuia sunt mici, pliate în față sau căzute. Ochii închiși la culoare, în formă de migdale.

Jack Russell Terrier este un câine vesel și activ. Căţeii din această rasă sunt tovarăşi ideali pentru diverse activităţi. Sunt înnebuniţi după plimbările lungi şi joaca în aer liber.

Cel care a făcut împerecherile care au dus la apariţia rasei Jack Russel este pastorul John Russell. Acesta era un vânător înrăit și a vrut un câine tocmai ca să-l ajute la vânătoarea de vulpi.

După moartea pastorului, în anul 1883, evoluţia rasei a continuat uşor.

Acest câine trebuia să aibă mai multe trăsături de bază ale unui câine de vânătoare – viteză, curaj, tenacitate, o postură care să le permită să încapă în vizuinile vulpilor și o culoare care să îi distingă de vulpi.

Nu se cunoaște exact parcursul încrucișărilor care au fost făcute pentru a crea în final rasa așa cum o cunoaștem astăzi, dar se presupune că printre strămoșii îndepărtați ai lui Jack se numără bull terrier, beagle și, printre altele, Fox Terrier, Norfolk Terrier și Norwich Terrier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.