Un câine ținut în lanț, a fost salvat dintr-un incendiu, după ce imobilele din curte şi inclusiv cuşca sa au fost cuprinse de flăcări.

Totul s-a întâmplat într-o gospodărie din Sălaj.

Căţelul a fost salvat în ultima clipă de câțiva bărbați care au văzut cum locuința este cuprinsă de flăcări.

Fără să stea pe gânduri, oamenii au sărit gardul curții și au mers direct la câinele amenințat de flăcări.

Salvatorul patrupedului este un bărbat angajat la o spălătorie aflată la ieşirea din satul Borla, Florin Porumb, poreclit “Pemi”.

câine salvat din incendiu
Vizionaţi mai jos momentul în care un câine legat în lanţ este salvat din incendiu

Ajutat de un coleg, Pemi a sărit gardul curții și a mers direct spre câinele despre care știa că este ținut în lanț lângă atelierul care acum ardea ca o torţă.

“Îi stiu pe proprietari, dar şi pe câine – un câine mare, fioros, de care orice om din sat se speria. De data aceasta, însă, câinele era blând, foarte blând. Era speriat la maxim, avea spume la gură, iar din blana lui ieşea deja fum. În timp ce îl eliberam din zgardă am suferit şi eu unele arsuri pe mâini. Nu a contat asta, chiar mi-a fost milă de bietul animal”, a spus Florin Pemi pentru Ştirile din Sălaj.

După ce au salvat câinele, cei doi au chemat ajutoare și au reușit să stingă mare parte din incendiu aruncând găleți cu apă peste flăcări, înainte ca ele să cuprindă întreg acoperișul locuinței.

“Din păcate, nu prea am găsit surse de apă. Am găsit până la urmă un butoi de vreo 100 de litri, de unde am putut arunca apă cu găleţile”, precizează salvatorul.

După aproximativ 15 minute au apărut și pompierii la gospodăria incendiată de la Borla, care au stins în totalitate flăcările.

Publicată de Pemi Florin pe Miercuri, 14 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.