Imagini şocante, pe o şosea din Argeş. Viceprimarul comunei Vlădeşti a fost filmat în timp ce târa un câine pe care îl legase de maşină.

Bărbatul susţine însă că nu a vrut decât să facă o faptă bună; ar fi găsit căţelul rătăcit prin sat şi a vrut să i-l înapoieze proprietarului, dar nu s-a îndurat să-l suie în maşină.

Deocamdată, Poliţia a deschis un dosar penal in rem pentru cruzime faţă de animale, iar viceprimarul a fost audiat.

A povestit că acel câine îi aparţine unui fost primar al localităţii. Animalul ar fi rupt lanţul şi ar fi ieşit din curte.

Viceprimarul spune că l-a găsit hoinărind şi l-a anunţat pe proprietar, care i-a cerut să i-l aducă acasă. Cum bărbatul nu a vrut să ia animalul în maşină, a decis să-l lege de autoturism, până la destinaţie.

Ce spune primarul

Jurnaliştii de la ziarul Adevărul l-au contactat pe primarul localităţii.

„Am vorbit de dimineaţă cu viceprimarul, l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a văzut câinele pe drum, l-a recunoscut, că e câinele unui cunoscut, şi a vrut să-l ia, să i-l ducă acasă. Câinele a vrut să-l muşte şi, na, a găsit el modalitatea asta să-l tragă, prin care l-a legat de tabla de la maşină, sau de ce l-a legat, şi i l-a dus omului acasă. Gestul lui omenesc pe care a vrut să-l facă s-a transformat în cu totul altceva. Fapta este făcută bună, modalitata de îndeplinire a acelei fapte lasă de dorit. Câinele trăieşte, e la proprietar, nu mai lasă pe nimeni să-l vadă. E problema lor…”, spune primarul Hristu Cristian Dică.

După ce imaginile au ajuns pe internet, atât poliţia, cât şi o asociaţie de protecţie a animalelor s-au sesizat.

Voluntarii au vrut să vadă câinele cu ochii lor, ca să-şi dea seama dacă a fost rănit, însă au primit doar o înregistrare de la stăpân.

Viceprimarul care a legat câinele de maşină nu a oferit nicio explicaţie cu privire la fapta sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here