Imagini şocante, pe o şosea din Argeş. Viceprimarul comunei Vlădeşti a fost filmat în timp ce târa un câine pe care îl legase de maşină.

Bărbatul susţine însă că nu a vrut decât să facă o faptă bună; ar fi găsit căţelul rătăcit prin sat şi a vrut să i-l înapoieze proprietarului, dar nu s-a îndurat să-l suie în maşină.

Deocamdată, Poliţia a deschis un dosar penal in rem pentru cruzime faţă de animale, iar viceprimarul a fost audiat.

A povestit că acel câine îi aparţine unui fost primar al localităţii. Animalul ar fi rupt lanţul şi ar fi ieşit din curte.

Viceprimarul spune că l-a găsit hoinărind şi l-a anunţat pe proprietar, care i-a cerut să i-l aducă acasă. Cum bărbatul nu a vrut să ia animalul în maşină, a decis să-l lege de autoturism, până la destinaţie.

Ce spune primarul

Jurnaliştii de la ziarul Adevărul l-au contactat pe primarul localităţii.

„Am vorbit de dimineaţă cu viceprimarul, l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a văzut câinele pe drum, l-a recunoscut, că e câinele unui cunoscut, şi a vrut să-l ia, să i-l ducă acasă. Câinele a vrut să-l muşte şi, na, a găsit el modalitatea asta să-l tragă, prin care l-a legat de tabla de la maşină, sau de ce l-a legat, şi i l-a dus omului acasă. Gestul lui omenesc pe care a vrut să-l facă s-a transformat în cu totul altceva. Fapta este făcută bună, modalitata de îndeplinire a acelei fapte lasă de dorit. Câinele trăieşte, e la proprietar, nu mai lasă pe nimeni să-l vadă. E problema lor…”, spune primarul Hristu Cristian Dică.

După ce imaginile au ajuns pe internet, atât poliţia, cât şi o asociaţie de protecţie a animalelor s-au sesizat.

Voluntarii au vrut să vadă câinele cu ochii lor, ca să-şi dea seama dacă a fost rănit, însă au primit doar o înregistrare de la stăpân.

Viceprimarul care a legat câinele de maşină nu a oferit nicio explicaţie cu privire la fapta sa.

3 COMENTARII

  1. „ASTA” ESTE MAI ANIMAL DECAT CAINELE ,TREBUIE PEDEPSIT CONFORM LEGILOR IN VIGOARE,IN CAZ CONTRAR OPINIA PUBLICA CU SUFLET ,TREBUIE SA IA ATITUDINE,PENTRU CA” ASTA” ARE RELATI SI CREDE CA NU POATE FI ATINS DE NIMIC.!!!!

  2. A intrat in vigoare legea care îi trimite direct după gratii pe cei care săvârșesc astfel de fapte . Nu contează ce funcție ocupă și cine este . A legat câinele ? La tras după mașina ? La închisoare cu el . ” A vrut sa i l ducă acasă ” .

  3. Ba eu nu il condamn de loc. Si chiar sunt iubitor de caini, am vreo trei si am adoptat de mai multe ori de pe strada. Ce importanta are ca il tragea cu mana sau cu masina. Pricipalul e ca animalul a ajuns inapoi la stapan in loc sa fie luat de hinghieri sau sa muste rau pe cineva. Sunt o gramada de caini atarnati cu lant de caruta si nu se mai revolta nimeni. Daca e de masina ne apuca principiile. Daca ar fi mers cu 50 km pe ora, era un criminal, daca a mers doar cu 5 a avut grija de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.